Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/guldhamm/public_html/templates/yoo_sync/warp/systems/joomla/layouts/com_content/article/default.php on line 13

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/guldhamm/public_html/includes/application.php on line 536
طباعة

Træpiller

logoGerman Pellets producerer træpiller af høj kvalitet på i alt 14 forskellige fabrikker. Træpiller bruges primært til fyring og grundet den høje kvalitet anvendes German Pellets træpiller især til private i mindre stokerfyr og pilleovne.

Træpillen produceres af rent træ fra enten savværker eller hele stammer fra skove i PEFC certificerede skove. Det betyder blandt andet, at der bliver nyplantet et træ for hvert fældet træ som bruges til træpiller. Hvis der bruges stammer i produktionen af træpiller, bliver stammerne afbarket så det kun er rent træ, der kommer ind i træpille produktionen.

I første omgang bliver træet findelt til en råvare, som har en størrelse varierende fra savsmuld til små spåner. For at sikre en høj kvalitet af træpillen, bliver råvaren skånsomt nedtørret så der er et indhold af vand på 7 %. German Pellets garanterer at vandindholdet er maksimum 10% i den færdige træpille.

Inden råvaren presses til træpiller findeles råvaren endnu engang så alle partikler er ca. 2 mm i størrelsen. Selve presningen af træpillen foregår ved, at råvaren presses igennem en matrice. Det kan bedst sammenlignes med at råvaren presses igennem små huller på 6 mm eller 8 mm lidt ligesom det ser ud på en kødhakker bare i meget større målestok. Selve presningen af træpillen udvikler varme på op imod 90 grader celsius. Denne varme sammen med sammenpresningen får træpillen til at hænge godt sammen så det bliver en stabil pille.

Efter presningen af træpillen skal der ske en hurtig nedkøling, så træpillerne bevarer styrken på lageret og under transporten frem til forbrugsstedet.
For at producere træpiller af høj kvalitet, skal der tilføres gode og rene råvarer, samt være forskellige kontrolpunkter i produktionen, så der hele tiden kan sikres et ensartet produkt.
German Pellets anvender samme type af maskiner på næsten alle 14 fabrikker, dette sikrer en ensartet kvalitet uanset hvilken fabrik du får German Pellets træpiller fra.

Langå Mark 26 - 8870 Langå - Tlf. 28741416 - Info